Wow Gold – din svenska källa till WoW Gold

Jolt cola och cash

April 1

Det går kanske inte att leva på att spela World of Warcraft, men för vissa går det att leva på att spela spel på datorn, så pass bra att de får mycket tid över till att spela World of Warcraft. Genom att spela poker, casino eller andra spel om pengar online kan man dra in tillräckligt för att kunna leva på det och lägga resten av tiden på att höja sin avatars level. Man tjänar kanske inga stora summor, men tillräckligt för att det ska räcka till mat, hyra och bredband, och som timlön betraktat kan inkomsten bli mer än hyfsad.
Problemet är att det tar en hel del tid i anspråk att få en bra avatar. En del har tidigare löst det genom att betala människor i exempelvis Kina för att spela med deras avatarer när de själva sover, jobbar, tränar eller vad de nu gör. Men det här betraktas inte som helt okej längre, och dessutom har de som tidigare utförde den här typen av tjänster börjat se den ekonomiska potentialen i dem, och det har därför blivit dyrare att hyra in dem. Det här har fått de som redan tidigare lade ner större delen av sin fritid på WoW att säga upp sig från sina arbeten för att lunna få ännu mer tid till att göra Azeroth och Outland ännu mer osäkert. De pengar de behöver för att överleva IRL – för de här människorna finns inget AFK, men verkligheten gör sig faktiskt påmind ibland – har de dragit in på olika typer av spel online.
Det som blir lidande är dels det sociala livet, som förvisso ersätts av samvaron i en guild, och även sömnen. Det är när det är natt i Sverige som det mesta sker i World of Warcraft, så Jolt cola är nästan lika viktigt som internetuppkopplingen, gärna ”spetsad” med pulverkaffe.